Se hur lastfartyget Ever Given blivit till poesi, musik och meme.

Fartyget Ever Given har blivit viralt meme: ”Metaforiskt laddat”

Uppdaterad
Publicerad

Lastfartyget Ever Given som blockerat Suezkanalen i en knapp vecka har väckt kreativiteten på nätet till liv. Ever Given generar musik, poesi och får symbolisera livets alla svårigheter i hundratals memes.

Suezkanalen är en av världens största farleder och en viktig transportlänk för olja, naturgas och gods mellan Asien och Europa. Fartyget Ever Given som blockerat kanalen i nära en vecka är 400 meter långt och 220 000 ton tungt.

Väcker känslor

På sociala medier har bilder av fartygsstoppet framkallat en våg av känslor och lett till flera dikter, memes och reflektioner. 

Kulturskribenten Amanda Mull skriver i The Atlantic hur jättefartyget illustrerar existentiella problem och hur man tacklar dem. Jättefartyget Ever Given dekoreras med tårfyllda ögon eller talbubblor.

I Rihannon Shaws dikt på Twitter ber fartyget om ursäkt för sin kroppshydda som blockerar kanalen och i kontot Thinkwerks dikt ber fartyget om ursäkt för de problem som kan komma att drabba världsekonomin.

Se hur Ever Given blivit ett meme i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.