”Fifty Shades of Grey” blir sällskapsspel

Uppdaterad
Publicerad

Den erotiska världshajpade romanen ”Femtio nyanser av honom” har gynnat många företagare i år. Nu kommer ett partyspel på temat.

”Femtio nyanser av honom” handlar om den unga litteraturstudenten Anastasia Steele, som blir kär i den rika vd:n Christian Grey. Snart visar det sig att han bär på en hemlighet, som involverar udda sexvanor. Anastasia Steele måste välja – hans livsstil eller hennes egen.

Boktrilogin om paret har sålts i massor världen över, men också hånats av en ganska enig kritikerkår. Många har försökt dra nytta av succén, genom att sälja allt från sexleksaker till underkläder och vinflaskor med accessoarer som påminner om E.L James berättelse.

Femtio nyanser av honom

För spelarens ”inre gudinna”

Nu kommer ännu en produkt. Med författarens godkännande släpper snart ett australiensiskt företag ”Fifty Shades of Grey – Party Game”. Det skriver sajten Digital Spy. Festspelet ska ”erbjuda ett spännande nytt spelupplägg ... som låter alla släppa fram sin inre gudinna” – en fras som anspelar på Anastasia Steeles tankar i bokserien.

Spelet inleds med att spelarna får lyssna på frågor i ”vaniljstil” och avgöra vilken medspelare som passar bäst in på dem. Man spelar med kort och spelmarker och kan betala extra för en ”Röda rummet-expansion” som gör spelet lite mer vågat. Det skriver Collider.com.

På kartongen står det att ”Fifty Shades of Grey”-spelet är rekommenderat från 18 år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Femtio nyanser av honom

Mer i ämnet