Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Med filmen ”Den sista resan” vänder humorduon kameran mot Filip Hammars pappa Lars. I klippet hör du mer om filmen. Foto: Nordisk Film

Filip och Fredrik blandar humor och dödsångest i filmen ”Den sista resan”

Uppdaterad
Publicerad

När Filip Hammars pappa Lars Hammar tappar livsgnistan åker far och son ut på en gemensam resa med målet att återuppväcka den. Resultatet är den mest personliga filmen humorduon gjort i sin karriär.

I underhållningsduon Filip och Fredriks tredje film får tittare en djup och personlig inblick i deras liv och relationer. Humorn finns där men dramat är huvudfokus.

– Det hade ju varit tragiskt om man gjorde samma grejer i 25 år, säger Fredrik Wikingsson.

Humorduon har utmanat sig själva med att hitta nya sätt att berätta sina historier på. I den här filmen står Filips pappa i fokus. Men i slutet av filmen blir far- och sonrelationen väldigt central.

Under filmens gång blir det tydligt att Filips pappa Lars, men också Filip själv måste bearbeta pappans tillstånd, vad han kan och inte kan göra längre.

– Var sak har sin tid, och det finns en guldkant i det också, säger Filip Hammar när han tänker på processen.

I klippet hör du Filip och Fredrik berätta mer om filmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.