Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Lars Hammar om hur han känner kring Filip och Fredriks film ”Den sista resan” där han själv är huvudperson. Foto: Robert Gustavsson

Lars Hammar om att spela huvudrollen i filmen om sig själv: ”Osannolikt”

Uppdaterad
Publicerad

Premiären i Stockholm blev en känslomässig pärs. SVT träffade Lars Hammar, 80, på röda mattan inför premiären på hemmabion i Köping.

– Jag är omtumlad och förbluffad, säger Lars.

En hel del Köpingsbor stod i kö på den röda matta som hade rullats ut utanför biografen i torsdags kväll. Där premiärvisningen av Filip och Fredrik nya film ”Den sista resan” skulle ske.

En som inte behövde köa till filmen var kvällens huvudperson och affischnamn – Lars Hammar.

”Stod upp och applåderade”

När SVT träffade honom en timme innan premiärvisningen berättade han att responsen han fått av dem som var och såg filmen på urpremiären i Stockholm, varit svårt att ta in.

– Folk stod upp och applåderade i en kvart när filmen var slut. Det var överväldigande, säger Lars innan han i sin rullstol får hjälp att rulla in igenom entrédörrarna där autografskrivning väntade.

I klippet ovan berättar Lars Hammar om hur han känner kring Filip och Fredriks film ”Den sista resan” där han själv är huvudperson.

Filip om mottagandet av Den sista resan: ”Glad för pappas skull”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan berättar Filip Hammar om den sista resan med sin pappa och om filmen är duons biljett till Oscarsgalan. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.