Alexander Skarsgård tackade särskilt sin motspelare Nicole Kidman när han mottog sin Golden Globe. Foto: TT

Alexander Skarsgård fick en Golden Globe för Big little lies

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Skarsgård fick en Golden Globe för sin insats i miniserien ”Big little lies”. Svensken prisade i sitt tacktal motspelaren Nicole Kidman som också prisades på galan.

– Jag älskar dig, sa Skarsgård direkt till Kidman.

Alexander Skarsgård tog hem Golden Globe-priset för bästa manliga biroll för tolkningen av den skenbart charmige hustrumisshandlaren Perry Wright i Big littles lies. Skarsgård har tidigare fått en Emmy för samma rollprestation.

Skådespelaren tackade särskilt sin motspelare Nicole Kidman.

– Ett särskilt tack till Nicole, det här är något av det bästa som hänt i min karriär, sade han från scenen.

Andra nominerade i samma kategori var Alfred Molina för Feud: Bette and Joan, David Thewlis för Fargo, David Harbour för Stranger things och Christian Slater för Mr. Robot.

Alexander Skarsgår i Big little lies. Foto: HBO

Big little lies utspelar sig i kuststaden Monterey i Kalifornien och skildrar de välbärgade invånarnas intrigfyllda liv. Serien börjar med att man får veta att ett mord har begåtts, men varken vem som dödats eller vem som är ligger bakom mordet.

En andra säsong är planerad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.