Crazy rich asians Foto: Warner Bros/AP/TT

Crazy rich asians får ingen svensk premiär

Publicerad

Filmen Crazy rich asians blev den mest inkomstbringande romantiska komedin i USA sedan 2009 och är den första Hollywood-filmen med en helt och hållet asiatisk skådespelarensemble. Filmen skulle haft premiär i Sverige i september, men nu står det klart att det inte blir någon biopremiär.

Crazy rich asians har blivit både snackis och kassasuccé i hemlandet USA. Filmen är en romantisk komedi om kulturkrockar som uppstår när en amerikansk kvinna (Constance Wu) följer med sin pojkvän (Henry Golding) på hans bästa kompis bröllop i Singapore.

Filmen skulle ha haft svensk premiär i september, men sen sköts premiären upp och sen kom beskedet att den inte kommer att visas på svenska biografer. 

Visas i grannländerna

Den svenska distributören Fox säger till Kulturnyheterna att man inte vet varför filmen inte kommer att få svensk premiär och att beslutet fattats centralt på produktionsbolaget Warner Bros Los Angeles-kontor. Kulturnyheterna har vid flera tillfällen sökt Los Angeles-kontoret utan att få svar.

Från början var det tänkt att filmen skulle ha premiär i alla de nordiska länderna. I Finland och Island har filmen redan haft premiär och i Norge går den upp i mitten av december. I Danmark skulle filmen ha haft premiär den 18 november, men även där har det beslutats att filmen inte ska visas. Även på SF studios i Danmark säger man att man inte känner till det exakta skälet till att filmen inte visas och att bolaget Warner haft svårt att bestämma sig för om filmen ska visas eller ej.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Film
Mer Kultur
Mer Nyheter