Kit Harington gör rollen som Jon Snow. Foto: TT Bild/HBO.

GoT-säsongen avslutas med maratonavsnitt

Uppdaterad
Publicerad

Den sjunde säsongen av Game of Thrones omfattar endast sju avsnitt, jämfört med tio under föregående säsonger, men det avslutande avsnittet är å andra sidan det längsta i serien hittills.

79 minuter och 43 sekunder. Så långt blir avsnittet som fått titeln ”The Dragon and the Wolf”. Det rapporterar amerikanska Vulture.

Enligt tittarstatistik så har den sjunde säsongen inte inneburit någon avmattning av seriens popularitet, snarare tvärtom. Och finalavsnittet tros bli det mest sedda i HBO-serien sedan starten i maj 2011.

LÄS MER: Rekordfylld Game of Thrones-premiär

Samtidigt som ”The Dragon and the Wolf” sänds pågår MTV:s Video Music Award, men den direktsända galan tros inte utgöra något hinder mot Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen och Jon Snow.

Slutet gott?

GoT-fansen får dock vänta på upplösningen av fantasydramat. Enligt Nikolaj Coster-Waldau, som spelar Jaime Lannister, kommer den avslutande säsongen dröja ett par år.

LÄS MER: HBO utsatt för hackerattack – Game of thrones manus läckt

Känslorna inför det oundvikliga uppbrottet är samtidigt dubbla för Coster-Waldau.

”Märkligt att sluta”

– Det är klart att det kommer att bli märkligt att sluta, man har fått vänner och vant sig vid att träffa samma människor år efter år. Det kommer jag att sakna, säger han till danska tidningen BT.

Den avslutande säsongen ska börja spelas in i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.