Lena Headey som Cersei Lannister i serien Game of thrones. Foto: TT

HBO utsatt för hackerattack – Game of thrones manus läckt

Publicerad

Hackare har brutit sig in i TV-bolaget HBO:s system och läckt ut kommande avsnitt av flera serier. Även manuset till nästa veckas avsnitt av Game of thrones ska ha läckt ut, rapporterar Variety.

Enligt uppgifter till Variety ska hackarna ha kommit åt totalt 1,5 terabyte data från HBO:s digitala system.

Förutom manuset till det kommande avsnittet av Game of thrones har hackarna även läckt kommande avsnitt av serierna Ballers och Room 104.

LÄS MER: HBO planerar Game of Thrones-spinoff

Har kopplat in polis

”Dataskydd är av högsta prioritet på HBO och vi tar vårt ansvar på allvar, att skydda den data som vi har”, skriver HBO i ett meddelande till Variety. I meddelandet skriver de också att polis och externa säkerhetsbolag kopplades in direkt för att utreda attacken.

Tidigare i år utsattes även Netflix för en hackerattack då flera nya avsnitt av Orange is the new black läckte. Då utsatte hackarna TV-jätten för utpressning och hotade med att läcka ut över 30 serier om inte företaget betalade en halv miljon kronor.

LÄS MER: Netflix plågas av utpressare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.