Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) i Game of thrones. Foto: HBO.

HBO planerar Game of Thrones-spinoff

Game of Thrones har blivit en av världens största tv-serier. Nästa år kommer den att avslutas, men redan nu har HBO börjat planera för en spinoff på fantasyeposet.

Det amerikanska tv-bolaget har anlitat fyra manusförfattare för att ta fram förslag till nya tv-serier i samma värld, uppger Variety. Någon tidsram för projektet är ännu inte satt.

– Vi kommer att ta så mycket tid på oss som manusförfattarna behöver, och som med alla våra produktioner kommer vi att utvärdera förslagen när de kommer in, säger en talesperson för HBO till tidningen.

Serieskaparna är ombord

De fyra manusförfattarna är Max Borenstein (”Kong: Skull Island”), Jane Goldman (”Kingsman: the golden circle”) Brian Helgeland (”Legend”) och Carly Wray (”Mad men” och ”Leftovers”).

Manusförslagen kommer att tas fram i samarbete med Game of Thrones upphovsman, författaren George RR Martin. Fantasyförfattaren kommer däremot inte att skriva några förslag själv, men arbetar tillsammans med manusförfattarna. Även tv-serieskaparna Dan Weiss och David Benioff kommer att arbeta med de olika förslagen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer