Foto: TT

Harvey Weinstein sparkad efter anklagelser om sexuella trakasserier

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha anklagats för sexuella trakasserier får nu Hollywoodmogulen Harvey Weinstein sparken från det filmbolag han en gång grundade med sin bror Bob Weinstein.

Hollywodtungviktaren Weinstein har i en serie artiklar i New York Times anklagats för att under många års tid ha utsatt ett stort antal kvinnor i filmbranschen för sexuella trakasserier och meddelade förra veckan att han tar tjänstledigt på obestämd framtid.

LÄS MER: Sexanklagad Weinsten ber om ursäkt

Harvey Weinstein-affären

I en ny vändning av historien har styrelsen för The Weinstein Company – det filmbolag Hollywoodproducenten en gång grundade tillsammans med sin bror Bob – istället gett honom sparken, efter att det, enligt ett uttalande, ”framkommit ny information om Harvey Weinsteins uppförande de senaste dagarna”, uppger The Guardian.

Stor bidragsgivare till demokraterna

Historien om Weinsteins sexuella trakasserier, som ska ha pågått under många års tid, har de senaste dagarna spridit sig som en löpeld i den amerikanska pressen.

Anklagelserna mot Weinstein har även lett till att många av de demokrater som tidigare tacksamt tagit emot generösa bidrag från Hollywoodproducenten nu vänt honom ryggen och istället skänkt pengarna till kvinnoorganisationer.

Trump: ”Är inte förvånad”

Även landets president Donald Trump, vars egen presidentkampanj skakades av en videoinspelning där han inför en reporter skröt med om hur han har tafsat och uppmanat kvinnor till att ha sex med honom, har kommenterat anklagelserna mot Weinstein.

– Jag har känt Harvey Weinstein under många år och är inte alls förvånad, sa Trump till en grupp reportrar vid Vita huset i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet