Hereditary har blivit en av de senaste årens mest hyllade skräckis. Nästa film från regissören handlar om Sverige. Foto: A24/AP/TT

Hereditary-regissörens nästa film handlar om svensk midsommar

Publicerad

Efter skräckfilmssuccén Hereditary är amerikanske Ari Aster på gång med sitt nästa projekt – med flera svenska skådespelare. Dessutom produceras filmen av svenske Patrik Andersson och danske Lars Knudsen.

Den apokalyptiska thrillern Midsommar spelas in i Ungern men utspelas i Sverige – och i en av rollerna syns svenske Vilhelm Blomgren.

”Åker till Ungern i 2 månader för att vara med i Ari Aster's nya skräckis”, skriver den svenske skådespelaren på sin Instagram.

27-årige Vilhelm Blomgren från Visby spelar huvudrollen i Lukas Moodyssons kommande HBO-serie Gösta.

Filmen produceras av svenske Patrik Andersson (Den allvarsamma leken och Euphoria) och danske Lars Knudsen (American honey).

Spelas in i Ungern

Den två månader långa Inspelningen drar igång i ungerska Budapest på måndag. Där kommer hela filmen, som utspelar sig i Sverige, att spelas in. Med ett undantag.

– Vi har filmat en liten sekvens i Sverige, men sedan gör vi allt här nere, säger Patrik Andersson till TT.

Den hyllade Hereditary, Ari Asters långfilmsdebut, hade premiär så sent som den 27 juli, men nästa projekt är alltså redan i full gång. För magasinet Film Comments beskriver regissören Midsommar som ”en apokalyptisk film om en separation”, skriver Dagens Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.