Taylor Swift och Jennifer Hudson Foto: TT

Taylor Swift och Jennifer Hudson till ny Cats-film

Uppdaterad
Publicerad

Den oscar-vinnande skådespelaren och sångaren Jennifer Hudson ska ta sig an rollen som glamourkatten Grizabella när musikalen Cats blir film i regi av Les Miserables-regissören Tom Hooper. Även artisten Taylor Swift ska enligt BBC ta sig an en kattroll i den kommande filmen.

Andrew Lloyd Webbers musikal Cats har rönt stora framgångar på världens, och inte minst Sveriges, scener sedan premiären på New London Theathre i London år 1981. Sammanlagt har den belönats med sju Tony-statyetter, spelats i 26 länder och beräknas ha setts av fler än 50 miljoner människor.

Nu ska Les Miserables-regissören Tom Hooper ta sig an musikalen baserad på T.S Eliots dikter om karaktärsfulla katter. Med på rolllistan finns bland annat Jennifer Hudson, som prisades med en Oscar för sin gestaltning av Effie Melody White i filmen Dreamgirls från 2006. Enligt BBC är det också just hon som ska axla rollen som glamourkatten Grizabella.

Men även artisten Taylor Swift och skådespelarna James Corden och Ian McKellen ska finnas med på listan, även om det än så länge är okänt vilka kattroller ur musikalen just de kommer ta sig an.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.