Mario och hans skapare Shigeru Miyamoto. Foto: TT

Klassiska tv-spelsfiguren Mario blir film

Publicerad

Nu är det klart att det blir film av den klassiska tv-spelsfiguren Mario från Super Mario-spelen. Efter ett par månaders förhandlingar har Nintendo och produktionsbolaget Illumination Entertainment kommit fram till ett avtal. Det skriver Nintendo i USA på Twitter.

Illumination Entertainment har tidigare producerat filmer som Dumma mej, Minioner och Sing. Även Marios skapare Shigeru Miyamoto ska vara med och producera.

Den italienska mannen i blå hängslen gjorde sitt första framträdande i spelet Donkey Kong från 1981. Sedan dess har Mario och hans bror Luigi räddat prinsessan Peach från den onda drakliknande Bowser i flera spel.

Andra spelbaserade filmer som snart når publiken är ”Detective Pikachu”, ”The angry birds movie 2” och ”Tomb raider” med Alicia Vikander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.