Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Roger Moore. Foto: TT

Lill-Babs: Kommer verkligen att sakna honom

Uppdaterad
Publicerad

Ett skämtsamt första möte i New York och uppträdande på filmstjärnans 80-årsdag. Barbro ”Lill-Babs” Svensson minns vännen Roger Moore: ”En fantastiskt omtänksam och rolig människa”.

Första mötet med Moore kommer Barbro ”Lill-Babs” Svensson väl ihåg. Hon och en grupp nöjesproducenter från Sveriges Television var på en studieresa i USA under 70-talet. Vid ett besök i en talkshow-studio i New York blev de presenterade för programmets gäst för kvällen.

– Där stod jag plötsligt, öga mot öga med Roger Moore. Det kändes inte klokt, han var ju en enorm stjärna, säger Lill-Babs.

Skämtade med Moore

Hon minns mötet som uppsluppet och trevligt.

– Vi skrattade och pratade. Sedan undrade programledaren om jag ville fråga Roger Moore någonting. Då sade jag: ”Yes, but not in public”. Det älskade han, han skrattade gott.

Efter det höll de båda stjärnorna kontakten, och träffades då och då.

– Jag träffade honom flera gånger med Prinsessan Lilian, de var goda vänner. Han var en fantastisk människa – omtänksam och rolig på det engelska sättet. Och det var ju prinsessan Lilian också. Du kan tänka dig vad härligt det var att vara publik där.

Sjöng på 80-årsdagen

Lill-Babs kom också att bli vän med Roger Moores svenska fru Kristina Tholstrup.

– Idag tänker jag väldigt mycket på henne. Hon var ett stort stöd för honom.

Sista gången Lill-Babs träffade Moore var på filmstjärnans 80-års dag. Hon blev inbjuden till efterfesten, tillsammans med ett 30-tal andra gäster.

– Då sa han: kan du inte sjunga en svensk folkvisa? Så tillsammans med min dåvarande trio sjöng jag ”Vänta inte”, den tyckte han mycket om. Jag kommer verkligen att sakna honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.