Madonna skeptisk till planerna på att göra film om hennes genombrott Foto: Skärmdump Instagram

Madonna kritisk till filmplaner: ”Bara jag kan berätta min historia”

Uppdaterad
Publicerad

I går kom nyheten att filmbolaget Universal köpt Elyse Hollanders omtalade manus till ”Blond Ambition”. Men den biografiska filmen om Madonna verkar inte roa Madonna.

”Ingen vet vad jag vet eller vad jag har sett. Bara jag kan berätta min historia. Den som försöker ändå är en charlatan och en dumbom”.

Så skriver Madonna på Instagram efter att nyheten kom igår att filmbolaget Universal tänker göra film om hennes genombrott.

Ur ett juridiskt perspektiv betyder det ingenting att superstjärnan själv inte sanktionerat projektet. Det behöver inte ens betyda att filmskaparna blir utan hennes låtar till soundtracket.

Ska handla om genombrottet

Enligt W Magazine har nämligen Madonnas förra skivbolag Warner rättigheterna till hennes tidiga plattor.

Men – som också påpekas i artikeln – filmen ska framförallt handla om tiden före hennes genombrott, så det kanske inte spelar så stor roll.

Det skulle heller inte vara första gången någon gjorde en film om Madonna utan hennes godkännande. Förra gången det hände var 1994 i tv-filmen ”Madonna: Innocence Lost” medTerumi Matthews i huvudrollen.

LÄS OCKSÅ: Universal gör film om Madonnas genombrott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.