Foto: TT

Dansk filmjätte satsar på biografer i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

SF Bio har länge varit den dominerande aktören i biografsverige. Nu vill den danska filmjätten Nordisk film öka utbudet för svenska biobesökare med nya biografer i Malmö och Uppsala. På sikt planerar man även att bygga en ny biograf i Stockholm.

De två nya biograferna är planerade att slå upp portarna för allmänheten våren 2020. I Malmö kommer Nordisk Films biograf ligga vid Mobilia, och är del av en planerade expansion av köpcentret. Båda biograferna är ett samarbete med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg.

– Nordisk film är ledande inom biografdrift i Danmark och Norge. Vi har länge undersökt möjligheten att visa film även på den svenska marknaden, en marknad som vi tror har möjlighet att växa, säger John A. Tønnes, direktör för Nordisk film Biografer, i ett pressmeddelande.

Nordisk film planerar även en biograf i Stockholm i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.