Skådespelaren Brie Larson axlar rollen som superhjälten Captain Marvel. Foto: TT

Ombads le mer i rollen som Captain Marvel – så svarade Brie Larson fansen

Uppdaterad
Publicerad

I en kommande superhjältefilm syns Brie Larson som Captain Marvel, men enligt många fans ler hon för lite. Något som nu skapat en internetdebatt där Larson själv gett svar på tal, skriver Time Magazine.

Skådespelaren Brie Larson har axlat rollen som Captain Marvel och många bejublar att en film om en kvinnlig superhjälte får utrymme i en annars kraftigt mansdominerad genre. Men efter att trailern släpptes tidigare i veckan har fans även klagat på att Larson inte ler tillräckligt, skriver Time Magazine.

Twitter visade en användare till exempel upp ett kollage med bilder tagna från trailern där ett leende retuscherats in i Brie Larsons ansikte. I inlägget stod det ”jag fixade Captain Marvel!”.

Larson bemötte sexismen

Brie Larson valde att själv kommentera internetdebatten om hennes ansiktsuttryck via en funktion på Instagram där man kan lägga upp en bild eller video som bara syns i 24 timmar.

Skådespelaren visade där olika bilder på manliga superhjältar efter att de på samma vis fått ett leende insatt i sina ansikten. Med de skeva bilderna demonstrerade hon det faktum att fans troligtvis inte reagerat likadant om en man såg allvarlig ut, jämfört med att hon själv ombads att le mer, skriver Time Magazine.

”Du kan le – eller inte le”

Larson belyste genom sitt svar hur kvinnliga och manliga skådespelare behandlas ojämlikt trots att de kan ta sig an samma sorts roller – i det här fallet superhjältar.

Brie Larson skrev också följande på sin Instagram: ”Senaste nytt: Du kan vara du. Det betyder att du kan le – eller inte le. Du kan vara stark på ditt sätt. Du kan äga den du är. Om någon säger något annat, lita inte på dem”, enligt Time Magazine.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.