Foto: TT Bild.

Sherlock blir Hamlet

Uppdaterad
Publicerad

Benedict Cumberbatch, som synts bland annat i rollen som Sherlock Holmes, ska nu ta sig an rollen som Hamlet i Shakespeares klassiska mästerverk.

Cumberbatch kommer att spela den danske unge prinsen på Barbican-teatern i London från augusti till okotber 2015. Det rapporterar brittiska BBC.

Cumberbatch har, föutom rollen som Sherlock, spelat med i en rad storfilmer som ”12 Years a Slave”. Han stod senast på en teaterscen 2011 då han spelade Frankenstein, i regi av Danny Boyle.

I en intervju med tidningen Daily telegraph berättade Benedict Cumberbatch 2012 att han var intresserad av att göra rollen som Hamlet inom en snar framtid.

Perfekt ålder?

– Jag vet inte om det finns en perfekt ålder för att göra rollen, men 36 eller 37 förefaller mig vara passande, sade Cumberbatch (nu 37 år gammal) till tidningen.

Genom att spela Hamlet sällar sig Benedict Cumberbatch till en hel rad framstående skådespelare som någon gång under karriären spelat del olycklige prinsen. Bland de senaste filmstjärnorna som axlat uppdraget finns Jude Law som spelade Hamlet i en uppsättning på Broadway 2009.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.