Skådespelaren Alf Nilsson har gått bort. Han var verksam i både svensk film och på Göteborgs stadsteater. Foto: Jonas Kündig/ Göteborgs stadsteater & Leif Jansson/TT

Skådespelaren Alf Nilsson är död

Uppdaterad
Publicerad

Alf Nilsson avled onsdag den 19 december efter en kortare tids sjukdom. Han var under sin karriär verksam på många teatrar i Sverige, men hade sin fasta punkt på Göteborgs stadsteater.

På Göteborgs stadsteater spelade han ett stort antal roller genom åren och var dessutom en av teaterns stora profiler. Nilsson medverkade också i många svenska filmer och tv-produktioner och tillhörde under en tid tv-ensemblen i Göteborg. Hans medverkan i bland annat Hem till byn (Harald Eriksson) och Polisen i Strömstad (kommissarie Kronborg) gjorde honom känd för publiken ute i stugorna. Nilsson medverkade i flera stora långfilmer, bland annat i Jägarna och Masjävlar.

Med sin karaktäristiska röst var han även en flitigt anlitad uppläsare i radion och gjorde många radioteaterproduktioner.

Alf Nilsson blev 88 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.