Foto: TT

Titel klar för ny Han Solo-film

Publicerad

Nu har den kommande filmen om Star Wars-ikonen Han Solo fått en titel: Solo: A Star wars story. Filmen väntas ha premiär i maj 2018.

Fimen utspelar sig före Star wars episode IV: A new hope och handlar om en den unge Han Solo och hans håriga kompanjon Chewbacca.

Inspelningen av filmen om Han Solo har dock varit minst sagt olyckskantad. I juni hoppade regissörerna Phil Lord och Christopher Miller av produktionen, som startade i februari, efter ”kreativa olikheter”.

Ny regissör blev istället veteranen Ron Howard, som tidigare legat bakom filmer som Apollo 13, Da Vinci-koden och Frost/Nixon.

Väntad premiär i maj

I originalfilmen tolkades den karismatiske men inte alltid pålitlige smugglaren Han Solo av Harrison Ford, medan han i den nya filmen spelas av Alden Ehrenreich.

I övriga roller syns Woody Harrelson, som spelar Han Solos mentor och Donald Glover, som i filmen spelar den unge Lando Calrissian.

Han Solo: A star wars story väntas ha premiär i maj 2018.

Läs mer: Regissörer hoppar av Han Solo-film

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.