Ashley Judd och Harvey Weinstein. Foto: AP/TT

Weinstein ber domare avslå Ashley Judds stämningsansökan

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Ashley Judd var en av de första som offentligt riktade övergreppsanklagelser mot Harvey Weinstein i oktober förra året. I slutet av april stämde hon Weinstein – en stämningsansökan som den forne filmmogulens advokat nu ber domstol att avslå.

Ashley Judd anklagar i sin stämningsansökan Weinstein för att ha svartmålat henne och förstört hennes karriär efter att hon klargjort att hon inte ville ha sex med honom. Hon säger bland annat att hon förlorade en roll i Sagan om ringen efter att Weinstein smutskastat henne.

Weinsteins advokat skriver i avslagsansökan att beteendet inte utgör sexuella trakasserier och att anklagelserna bör vara preskriberade. Advokaten skriver att Harvey Weinstein kallat Judd för ”en mardröm”, men att det var en åsikt och inte smutskastning. Advokaten menar även att Weinsteins sexuella närmande varken varit allvarliga eller upprepade och därför inte bör ses som trakasserier, skriver Variety.

”Vi hade ingen anledning att tvivla”

Ashley Judd har tidigare sagt att hon blev medveten om vad Weinstein sagt om henne först efter att Sagan om ringen-regissören Peter Jackson intervjuades i december förra året och sade att Weinstein smutskastat Ashley Judd och kollegan Mira Sorvino.

”På den tiden hade vi ingen anledning att betvivla vad de här killarna (Harvey Weinstein och hans bror Bob Weinstein) berättade, men i efterhand inser jag att det är väldigt troligt att (bolaget) Miramax smutskastningskampanj var i full gång”, sade Peter Jackson, som övervägt att anställa Judd och Sorvino innan Harvey Weinstein sagt att de var ”en mardöm”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet