Biografkedjan Filmstaden vill inte längre att besökarna ska ta med eget godis och snacks till bion. Foto: Christine Olsson/TT

Filmstaden förbjuder medhavt godis på bio

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det färdigsnaskat på medhavt godis på bio. Biografkedjan Filmstaden förbjuder besökare att ta med egna snacks – till förmån för det som säljs på plats.

– Det stämmer. All form av medhavd godis, läsk och annan typ av förtäring som tidigare varit acceptabel gäller inte längre. Detta då försäljning på biograferna ingår som en del av vår verksamhet, säger Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden, till Folkbladet.

Beslutet togs för en vecka sedan och innebär att besökarna inte tillåts ta med godis, läsk, chips och popcorn utifrån. Istället ska all förtäring köpas direkt av personalen på biografen.

Informationen finns på Filmstadens webbplats, i ”frågor och svar”-delen. Där står att läsa:

”Filmstaden tillåter inte att man tar med egen dryck, mat, snacks, godis, popcorn osv in i biografen. Vi har ett stort utbud av dryck, mat, snacks, popcorn och godis i våra butiker, för att alla ska kunna hitta något som passar dem.”

Enligt pressansvarig Caroline Hellström har man ännu inte hunnit informera alla besökare.

– Då detta fortfarande är nytt så har jag förståelse för om det kan komma som en smärre chock för dem som ännu inte tagit del av beskedet, säger hon till Folkbladet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.