Finska Rycket upptäcker det finska i Sverige

Publicerad

Programledaren och regissören Tiffany Kronlöf går till bottnen med sin finska härkomst och gör en humor och infotainment-serie om just finnar och det finska i Sverige.

I cirka 600 år har finländare och finskan funnits i Sverige, men det är sällan man pratar om att vara finsk i Sverige. I SVT:s nya serie Finska Rycket med Tiffany, som har premiär idag 2 september, kommer programledaren och regissören med sin mörka humor skämta om just det finska i Sverige.

– Jag är ju själv sverigefinsk, så varför inte hålla på att bråka lite med det? Det har jag aldrig gjort. Det har bara varit där, säger Tiffany Kronlöf i Morgonstudion.

I serien kommer Tiffany Kronlöf att träffa människor som kämpar för finsk kultur, däribland svenskar besatta av finsk discomusik, se Christer Fuglesang moonwalka till finsk tango och Timbuktu rappa på finska.

Hör Tiffany Kronlöf prata om Finska Rycket med Tiffany i Morgonstudion i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.