Per Gessle och Jill Johnson är klara för att uppträda på Hela Sverige skramlar. Foto: TT

Fler artister till Hela Sverige skramlar

Uppdaterad
Publicerad

Den 2 april återuppstår insamlingsgalan Hela sverige skramlar i stöd för det krigsdrabbade Ukraina. Sedan tidigare är det känt att artister som Cornelia Jakobs och Benjamin Ingrosso ska uppträda, men nu ansluter ytterligare artister.

Det har sedan tidigare varit känt att bland andra Miriam Bryant, Cornelia Jakobs och Benjamin Ingrosso är klara för att uppträda på Hela Sverige skramlar för Ukraina lördagen 2 april. Nu utökas den listan med sex nya artister.

Under måndagen meddelade arrangören Live nation att även Per Gessle, Eva Dahlgren, Jill Johnson, The Hives, Maja Francis och Chris Kläfford kommer spela på livekonserten. Arrangören meddelar också att fler artister tillkommer.

– Jag har spelat mycket både i Ryssland och i Ukraina och folken i bägge länderna är helt fantastiska. Jag har oförglömliga minnen därifrån som jag sparat djupt ner i mitt hjärta. Hur kunde det bli så här?, skriver Per Gessle i ett pressmeddelande.

Biljettintäkter till krigets offer

Senast galan annordnades var under flyktingkrisen 2015 och nu dammas alltså konceptet av för att anordnas igen i Avicii Arena, tidigare Globen. Likt förra gången kommer alla biljettintäkter oavkortat gå till biståndsorganisationer. Galan samlade 2015 ihop 40 miljoner kronor till UNHCR.

Hela Sverige skramlar för Ukraina sänds på SVT lördagen den 2 april klockan 20:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.