P3 Nyheter har talat med tidigare PH-deltagare. Foto: Bildkälla: Paradise Hotel Sveriges egen Facebooksida.

Fler Paradise hotel-deltagare vittnar om övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Flera tidigare deltagare i Paradise hotel vittnar om att sexuella ofredanden även tidigare år har förekommit under inspelningen av programmet, rapporterar P3 Nyheter. De säger även att de upplever att produktionsbolaget Mastiff har tystat ner händelserna.

Årets säsong av dokusåpan har ställts in och en förundersökning har inletts efter misstänkta övergrepp.

Mastiffs vd Matilda Snöwall skriver i ett mejl till P3 att det inte får förekomma ofredanden i programmet och att man har tydliga riktlinjer gällande hur man får bete sig mot varandra. Hon skriver även att bolaget internt jobbar med de här frågorna.

P3 Nyheter har pratat med 20 tidigare Paradise hotel-deltagare. 11 uppger att de själva har sett, eller upplevt, någon form av sexuellt ofredande.

Camilla Skallerberg, deltagare 2019, säger till P3 att hon uppmanades att inte prata om en händelse hon upplevde som obehaglig.

– De sa till mig, ”sluta prata om det för att det kommer inte sändas i tv och då finns det ingen anledning, det kan bli förtal”, säger hon.

Hör den tidigare deltagaren Viktoria Johansson:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Viktoria Johansson ångrar inte sin medverkan, men när hon tänker tillbaka på tiden finns det situationer som hon upplevde att produktionen hade kunnat hantera annorlunda. Foto: Viaplay/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer