Paradise Hotel. Foto: Paradise Hotel Sveriges Facebook sida.

Mastiff om kritiserade avsnittet: ”Det kan ha varit en felbedömning”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att två kvinnliga deltagare i dokusåpan Paradise Hotel anklagade en manlig har årets säsong pausats. Kritik har riktats mot produktionsbolaget Mastiff, som nu svarar på kritiken.

Claes Leinstedt är producent på Mastiff menar att det är deras ansvar att deltagarna ska må bra både före, under och efter inspelningen. Han menar att det finns både psykolog och sjukvårdspersonal tillgänglig. Även det inspelningsteam som följer deltagarna dygnet runt finns på plats.

Trots det menar han att det kan finnas saker som de hade kunnat göra annorlunda.

Paradise hotel

”Det kan ha varit en felbedömning från vår sida. Därför är det bra att polisen får möjlighet att gå igenom hela kvällens råmaterial för att få en samlad bild. Om det i materialet visar sig att vi inte har följt våra rutiner och processer på det sätt som vi borde, tar vi självklart fullt ansvar för detta då det inte får hända att deltagarnas säkerhet äventyras”, skriver han i kommentar till Kulturnyheterna.

Rutiner kring incidenter

Sedan flera år tillbaka menar han att produktionsbolaget har rutiner och processer för så kallad incidentrapportering. Under den aktuella kvällen menar han att de hade vanliga samtal med deltagarna och uppföljning, men att det inte finns någon incidentrapport kopplad till händelsen. 

”Det är också därför vår beställare Nent inte haft kännedom om det aktuella materialet”, skriver han.

”Detta ska inte få hända”

Nordic Entertainment Group (Nent) är beställare av programmet som Mastiff producerar. Susanne Nylén, presschef för Nent instämmer att det funnits uppgifter kring händelsen som de inte har haft tillgång till förrän nu. 

”När vi nu fick reda på att denna ytterligare incident inträffat under inspelningen vidtog vi åtgärder direkt. Vi plockade ner hela säsongen, kontaktade deltagarna och polisanmälde det inträffade”, skriver Susanne Nylén i en kommentar till Kulturnyheterna.

Enligt henne undersöker de nu händelsen med Mastiff.

”Vi har pratat med produktionsbolaget och för nu en dialog med dem om hur detta kunde inträffa. Detta ska inte få hända. Det är viktigt att utredningen får ha sin gång, både polisiärt och internt. Vi fokuserar nu på deltagarnas välmående”, skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paradise hotel

Mer i ämnet