Foto: Reuters/TT

Flertal skadade vid minnesstund för Nipsey Hussle

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till tisdag utbröt kaos vid en minnesstund för den ihjälskjutna rapparen Nipsey Hussle. 19 personer ska ha skadats, varav fyra stycken allvarligt. Det skriver amerikanska NBC.

Natten till tisdag utbröt kaos vid den klädbutik där Nipsey Hussle sköts till döds. Det i samband med en minnesstund för artisten där många lokalbor samlats för att hedra rapparen. Totalt ska 19 personer ha skadats, varav fyra stycken allvarligt. Uppgifter om skottlossning som inledningvis florerande har senare tillbakavisats av polisen, rapporterar den amerikanska tv-kanalen NBC.

Den Grammy-nominerade rapparens dödsfall har djupt chockat den amerikanska musikvärlden. Under gårdagen gick flera stora artister, som Drake, Rhianna och Pharrell Williams, ut med sina kondoleanser och uttryckte sin sorg.

Ingen gripen för skjutningen

Ännu är ingen gripen för skjutningen, där även två andra skadades. Men under tisdagsmorgonen gick polisen ut med en efterlysning av en man som misstänks ha varit inblandad i händelsen.

Nipsy Hussle hade ett starkt socialt engagemang, och jobbade intensivt med att mäkla fred mellan rivaliserande gäng i Los Angeles.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.