Natten till måndag uppträdde Amelia Anisovych på den fullsatta välgörenhetsgalan ”Together with Ukraine”. Foto: SVT

Flickans sång i Kievs skyddsrum blev viral – nu uppträder hon för tiotusentals

Uppdaterad
Publicerad

Klippet där sjuåriga Amelia sjunger i ett skyddsrum blev viralt, nu har flickan flytt kriget i Ukraina. Natten till måndag uppträdde hon på en fullsatt välgörenhetsgala där hon sjöng Ukrainas nationalsång. 

Amelia Anisovych som den sjuåriga flickan heter, fångades på film när hon framförde den populära sången “Let it Go” från filmen Frozen på ukrainska i ett skyddsrum i Kiev i början av mars.  

Videon delades sedan på Facebook och har i nuläget fått flera miljoner visningar sedan den först publicerades.  

Flydde till Polen – uppträdde på välgörenhetsgala 

Under natten till måndag dök en ny video på den sjuåriga flickan upp. Denna gång när Amelia Anisovych sjunger den ukrainska nationalsången för tusentals människor på en välgörenhetsgalan i Polen, dit hon flytt med sin familj.  

Välgörenhetskonserten “Together with Ukraine” hölls på Atlas Arena i Lodz i Polen för att visa solidaritet för de som flyr kriget i grannlandet. På scen stod några av Polens och Ukrainas största artister. Galan sändes på både polska och ukrainska tv-kanaler, skriver Polish news.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.