Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Tali da Silva på plats utanför arenan innan konsterten. Foto: Christine Olsson/TT

Kulturnyheternas liverapporterade från Taylor Swifts konsert på Friends arena

Uppdaterad
Publicerad

Taylor Swift är i Sverige för första gången och under fredagen höll hon en första konsert, av tre planerade under helgen. SVT rapporterade live inifrån arenan under kvällen.

Med orden ”Stockholm you make me feel excellent” hälsade Taylor Swift på publiken i Friends arena. Fansen köade i dygn utanför Friends arena för att få bra platser.

”När jag skrev 'Folklore' föreställde jag mig att jag bodde i en stuga någonstans i Sverige” sade Taylor Swift på scen.

Ta del av liverapporteringen från kvällen nedan.

Liverapport Taylor Swifts konsert på Friends arena 17/5

Taylor Swifts första konsert i Sverige är avslutad! Hon, ett proffs ut i fingerspetsarna och Sthlms-publiken, en nöjd sådan.

TACK FÖR IKVÄLL

Sista låten ”Karma” är igång!! Friends arena kokar.

Tali da Silva:

”Det roliga med en artist som gör en best of turné på toppen av sin karriär är att det faktiskt är hennes senare album som är bäst. Annars är det ju oftast tvärtom. Men midnights-eran innehåller snygga lavender haze och roliga anti hero och då behövs egentligen ingen pyro eller bländande dansnummer. Är det något som blir tydligt ikväll så är det hur många starka låtar Swift skrivit och hur många genrer hon klarar av.”

Titt som tätt hörs I LOVE YOU TAYLOOOR-skrik från publikhavet. Det var helt klart på tiden att den amerikanska stjärnan kom till Sverige!

Konsertens sista era är här: Midnights-eran. Två-åringen ”Anti-hero” får verkligen fart på publiken. Igen!

”Jag har aldrig ens varit i närheten av att spela denna live än - jag har sparat den till en publik som jag är alldeles förälskad i” sa Taylor Swift och spelade ”Peter” från nya skivan live för första gången.

”Det märks att Swift tycker om att sjunga låtarna från sitt sprillans nya album The tortured poets department. Demonögonen blixtrar till under ”Who’s afraid of little old me”. Den retro-svartvita scenografin är dessutom snyggast hittills. Swifts musik är filmisk och spelar på stora känslor, klart hon ska göra en storsatsig, visuell turné, känner man efter denna era.”

- Tali da Silva om The tortured poets department-eran

Vi är i nutid! The tortured poets department-eran baserad på albumet som kom i april har vävts in i turnén. Maffig estetik! Publiken lite mer avvaktande än under tidigare eror.

”Vilken snygg poplåt ”Style” är! Här får hon verkligen visa upp rösten också. 1989 är ett av hennes absolut bästa album. Synd bara att vi inte får höra ”Out of the woods” med flera. Men att få vara i en arena tillsammans med en så trygg scenpersonlighet som Swift samtidigt som hon leder oss genom hits som ”Bad blood” är en stor upplevelse.”

- Tali da Silvas snabbrecension om 1989-eran

Taylor Swift har MÅNGA låtar som fungerar oerhört bra live, men frågan är om inte ”Bad blood” ändå är den bästa? Publiken verkar tycka så.

Nu hitkavalkad och ny era - ”Style” och ”Blank space” hittills. Det handlar naturligtvis om 1989:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet