Hör Annie Korzen om nya jobbet som influencer. Foto: EBU

82-årig Seinfeld-skådis når miljonpublik på Tiktok

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Annie Korzen slog i år igenom på sociala medie-plattformen Tiktok där hon nu har miljontals visningar. Hon är tidigare känd från 90-talsserien Seinfeld där hon hade en återkommande roll som granne till huvudkaraktärens föräldrar.

Roliga berättelser och livslärdomar. Det är vad den 82-åriga Annie Korzen publicerar på sitt Tiktok-konto. Skådespelaren har en yrkeshistoria inom TV och har bland annat medverkat i serien Seinfeld. Där spelar hon karaktären Doris Klompus, granne till huvudkaraktärens föräldrar. 

– Jag vill ändra folks syn på vad det betyder att vara gammal. Jag är fortfarande aktiv och lär mig nya saker hela tiden, 80 är det nya 37, säger Annie Korzen. 

Till sin hjälp har Korzen sin producent Mackenzie Morrison som filmar och redigerar samtliga videos. Hon menar att arbetsprocessen bakom klippen, som drar över 2 miljoner visningar, är oplanerad och spontan. 

– Jag vet aldrig vad hon ska göra innan jag börjar spela in, säger Morrison. 

Hör Annie Korzen om framgången på Tiktok i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.