På lördagen publicerade influencern Margaux Dietz en ursäkt för videon där hon filmat en utslagen man utanför sin dörr. Foto: TT

Företag bryter samarbeten med Margaux Dietz efter kritiserad video

Uppdaterad
Publicerad

Flera företag bryter sina reklamsamarbeten med influencern Margaux Dietz efter att hon publicerat ett starkt kritiserat klipp på en utslagen och blodig man som låg utanför hennes dörr.

I ett videoklipp på Youtube sågs Margaux Dietz filma mannen och låta sin femåriga son peta på honom. Hon ringer sedan sin personliga tränare innan hon larmar polisen.

Sportmärket Stronger var först ut att bryta med influncern.

”Som vi redan nämnt är våra värderingar av högsta vikt för oss och vi ser därför inte att vi kan fortsätta samarbeta med Margaux”, skriver de på Instagram.

Även prosecco-tillverkaren Mionetto, sminkmärket Lumene och kosttillskottsföretaget Elexir Pharma har valt att avsluta sina samarbeten med influencern.

Bad om ursäkt

På lördagen publicerade Dietz en ursäkt där hon skriver att det inte är ”okej att exploatera människor som befinner sig i en utsatt situation eller att utsätta sina barn för potentiell fara” – med hänvisning till att den femåriga sonen petade på den utslagne mannen i videon, som ljudsattes med lustiga effekter.

”Jag tar till mig av era kommentarer både här och i media. Förlåt. Jag har tagit bort videon och ser fram emot att skapa bättre och mer eftertänksam content framöver”, fortsätter hon.

Under måndagen publicerade Dietz ett nytt inlägg där hon åter ber om ursäkt och skriver att hon först trodde att mannen var en familjevän, att hon inte sedan inte bedömde att han var i akut nöd eftersom han var kontaktbar. Hon skriver vidare:

”Det var fel att filma händelsen. Det var fel att lägga ut det på Youtube. Det var fel att blanda in min son. Och det var fel att inte omedelbart ringa polisen.”

Kulturnyheterna har sökt Margaux Dietz för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.