Iain Armitage spelar 9-årige Sheldon Cooper och även Jim Parsons, som spelar Sheldon Cooper den äldre, kommer att ha ett finger med i den nya serien ”Young Sheldon”. Foto: TT

Första klippen från ”Young Sheldon” har släppts

Publicerad

En 9-åring iklädd fluga i High school i slutet av 80-talet kan inte ha haft det lätt. Nu har den första trailern från TV-serien The big bang theorys spinoff, ”Young Sheldon”, släppts och den utlovar att berätta mycket om Sheldon Coopers uppväxt i Texas.

Den amerikanska sitcom-serien The big bang theory som kretsar kring fysikerna och rumskompisarna Sheldon Cooper, spelad av Jim Parsons, och Leonard Hofstadter, spelad av Johnny Galecki, blev en riktig supersuccé när den släpptes 2007. Tio säsonger av serien har släppts hittills och kontrakt är skrivet för ytterligare två säsonger.

Läs mer: Han är verkliga hjärnan i Big bang theory

Även skådespelarnas löner talar sitt tydliga språk för hur populär The big bang theory verkligen är. Jim Parsons är den bäst betalda TV-serieskådespelaren enligt Forbes, vilket han har varit det sedan 2015, och efter honom på den listan följer Johnny Galecki, Simon Helberg och Kunal Nayyar som alla tillhör The big bang theory-ensemblen.

Jim Parsons är berättarröst

I höst är det premiär för The big bang theorys spinoff, ”Young Sheldon”, som kommer att skildra Sheldon Cooper som 9-åring i östra Texas under slutet av 80-talet.

Nu är den första trailern släppt och alla som har följt The big bang theory kommer definitivt att känna igen vetenskapsnörden och modelltågsfantasten Sheldon Cooper i den yngre versionen, som spelas av Iain Armitage. Men även Jim Parsons, som spelar Sheldon Cooper i originalserien, kommer att vara med som berättarröst i serien.   

Trailern utlovar att serien kommer att avslöja en hel del om Sheldon Coopers liv innan han blev doktor på Caltech och startar med Sheldons första skoldag som 9-åring i nionde klass medan hans tvillingsyster får stanna i lågstadiet. Men om vi kommer att få se incidenten med den ”blodtörstiga” kycklingen som fått Sheldon att frukta fåglar återstår att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.