Fotbollsmagasinet Offside ställer om mot ljud

Uppdaterad
Publicerad

För drygt 20 år sedan var fotbollsmagasinet Offside pionjärer inom fördjupande och berättande sportjournalistik – en succé på många sätt som förändrade mediesverige. Men nu minskar de antalet fysiska nummer för att satsa på poddar och inlästa reportage.

– Vi har satsat väldigt mycket på magasin under våra 23 år. Men nu vill vi addera till vår värld med en rad olika poddar. Man kan lyssna på våra reportage och vi kommer också satsa lite grand på dokumentärer i ljudform, säger Anders Bengtsson, chefredaktör för Offside.

Han ser satsningen som en uppfräschning och modernisering. Nya Offside kommer förutom poddar att innehålla ett nyhetsbrev och en ny hemsida, men satsningen innebär också att det tryckta magasainet begränsas till fyra nummer per år.

För drygt tjugo år sedan var ju Offside pionjärer för det långa, fördjupande berättandet. Hur kommer man att se på den här satsningen om tjugo år?

– Vi får så många mejl från våra läsare: ”snälla kan ni inte erbjuda ljudformer också”. Det är inte så att vi förändrar vår journalistik, vi erbjuder den i nya former.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.