Fp-förslag: Musik i tunnelbanan

Uppdaterad
Publicerad

Folkpartiet i Solna föreslår att tunnelbanestationerna i kommunen ska spela musik för att på så vis skapa en trevligare stämning för resenärerna.

I flera andra storstäder har de styrande beslutat om att spela lugn och lågmäld musik för att skapa en tryggare miljö i tunnelbanan.

– I Lissabon och Bryssel har man framgångsrikt satsat på lugn bakgrundsmusik på låg volym i högtalarna för att dämpa risken för bråk i tunnelbanan. Dessutom skapas en mer trivsam och avstressande atmosfär, säger Anders Ekegren (fp), stadsbyggnadskommunalråd i Solna, i ett pressmeddelande.

Partiet föreslår nu att de tunnelbanestationer som finns i Solna ska utgöra ett pilotprojekt för musik under jorden. Bland artisterna som folkpartiet anser som lämpliga trivselskapare på sena kväller och nätter finns Evert Taube, Kent, Bach och Vivaldi.

Martin Andreasson är folkpartiets ordförande i Solna. Han uppmanar nu tunnelbaneresenärerna att mejla in förslag på bra stämningsmusik. Vem som i slutändan ska sätta sig ned framför stereon för att avgöra vilka låtar som lämpar sig framgår inte av pressmeddelandet.

Anders Silvergren Blåder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.