Britney Spears pappa Jamie Spears har varit dotterns förmyndare sedan 2008. Foto: AP/TT

Frågan om Britneys förmyndarskap tillbaka till rätten

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska popsångerskan Britney Spears förmyndarskap tas upp på nytt.

Efter att den hajpade dokumentären ”Framing Britney Spears” släpptes på strömningssajten Hulu i början av februari, tas frågan om Britneys förmyndarskap än en gång upp i rätten, rapporterar New York Times.

Dokumentären som granskar vad som hände med popikonen efter att hon försvann från rampljuset har fått stor uppmärksamhet och intresset för Free Britney-rörelsen har ökat. Många fans och kändisar visar nu offentligt upp sitt stöd för stjärnan.

Omyndigförklarades för 13 år sedan

Turerna kring Britney Spears förmyndarskap har varit många. Senast i början av februari avfärdade en amerikansk domstol Britney Spears försök att upphäva förmyndarskapet.

Britney Spears har varit omyndigförklarad sedan 2008 efter en period av psykisk ohälsa. Hennes far har sedan dess det yttersta ansvaret för hennes ekonomi och karriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.