En fäbod i Jamtlis historieland. Foto: Jamtli

Framtiden säkrad för Nationalmuseum Jamtli

Uppdaterad
Publicerad

Nationalmuseum Jamtlis framtid är säkrad. Det uppger Östersunds-Posten som tagit del av mejlkorrespondens mellan stiftelsen Jamtli, museichefen och lokalpolitikerna.

I början av sommaren rapporterades det om en potentiellt osäker framtid för Nationalmuseums filial Jamtli i Östersund, på grund av den ekonomiskt svajiga situationen hos statligt ägda Nationalmuseum. Två lokalpolitiker blev oroliga och varskodde kultur- och demokratiminister Amanda Lind om situationen i ett brev.

Men nu står det klart att driften av Nationalmuseum Jamtli inte är hotad, skriver Östersunds-Posten. Tidningen har tagit del av en mejlkorrespondens mellan representanter för Stiftelsen Jamtli, museichefen Henrik Zipsane och lokalpolitikerna.

Enligt tidningen har Jamtlis ledning under sommaren bedyrat att situationen är löst. Parterna har ett hyresavtal och en ekonomisk plan som innebär att de beräknade driftskostnaderna är täckta. Avtalet sträcker sig fram till slutet av 2024.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.