Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Frans klättrar på topplistorna

Uppdaterad
Publicerad

Frans Jeppsson-Walls ”If I Were Sorry” klättrade rakt in på Svensktoppens första plats och är bland de 50 mest lyssnade i världen på strömningstjänsten Spotify.

Frans ”If I Were Sorry” spelades 679 917 gånger dagen efter hans finalvinst i Melodifestivalen. Det gör det till den låt som spelats flest gånger på svenska strömningstjänsten Spotify på en och samma dag. Det rapporterar TT.

Frans Jeppsson-Walls vinnarlåt gick också rakt in på Svensktoppens förstaplats efter helgens final. I måndags lade artisten ut en bild på sitt Instagramkonto från Spotifys topplista över de 50 mest spelae låtarna i världen, där Frans kvalat in på 49:e plats.

Melodifestivalen 2016

Startnummer i ESC klart

Under måndagen blev det klart vilket startnummer Frans har i ESC-tävlingen som hålls den 14 maj på Globen i Stockholm. Sveriges ”If I Were Sorry” går ut som nummer 9 i finalen.

– Det är okej, tycker jag. Det är en tredjedel in i programmet, säger tävlingsproducenten Christer Björkman.

– Det är alltid skönare att vara senare i programmet, men det viktiga är att man inte hamnar precis i början.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2016

Mer i ämnet