Foto: Hilda Milotti PankkoVisa alla (2)
Visa alla (2)

Frans hyllades stort i Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Frans vann de svenska tittarnas hjärtan och tog hem segern i Melodifestivalen. SVT Nyheter Skåne sänder direkt från hyllningarna på Stortorget i hemstaden Ystad.

Till tonerna av vinnarlåten ”If I were sorry” steg Frans och låtskrivarna ut på Nya Rådhusets balkong strax efter klockan 17 för att ta emot hemstadens hyllningar. Tusentals Ystadbor var på plats.

Kent Mårtensson (S), ordförande i kommunstyrelsen, inledde ceremonin med ett anförande.

– Vi är många i Ystad som följt dig under de här intensiva veckorna. Du är ett bra exempel på att ingenting är omöjligt. Du gick från att det här var en ”kul grej” till att glida fram som en segeraspirant, säger Kent Mårtensson och fortsätter:

– Det är en saga som blivit sann och en ny stjärna som har tänts.

”Tack Ystad”

Frans Jeppson-Wall själv tog sedan över mikrofonen, men hittade inte talet han förberett.

– Jag tror helt ärligt att jag tappat bort lappen, säger Frans Jeppson-Wall.

Han beskrev betydelsen av stödet från hemmastaden.

– Ni har varit helt underbara allihopa. Vi åkte upp till Gävle som en rolig grej. Jag cyklade här i staden på lördagen och tittade upp i ett skyltfönster och där hängde en halsduk som det stod Frans på. Jag kan nästan inte förstå allt det som har hänt efter det, säger Frans Jeppson-Wall och fortsätter:

– Jag har nämnt min farmor. Hon är ett perfekt exempel på det generella stödet. Jag har inte kunnat se vad som har skrivits eller alla gratulationer. Jag fick rysningar i kroppen av att se det. Vi började denna resa som ett gäng. Tack Ystad!

Skrev autografer och tog selfies med fansen

Frans Jeppson-Wall gick sedan ut på torget för att under stor trängsel signera autografer till, och ställa upp på selfies med, Ystadsborna som kommit på plats.

– Det är många autografer att skriva, jag har fullt upp. Jag har redan matat igenom tre pennor, säger Frans Jeppson-Wall till SVT Nyheter Skånes reporter på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2016

Mer i ämnet