Foto: TT Bild.

Fruns ord till Lou Reed

Uppdaterad
Publicerad

”Lou var en prins och en kämpe”. Den lilla lokaltidningen på Long Island fick publicera Lou Reeds dödsruna, skriven av hustrun och musikerkollegan Laurie Anderson.

Den lilla lokaltidningen The East Hampton Star slår sannolikt alla besöks- och försäljningsrekord under fredagen. Det var nämligen där Laurie Anderson valde att publicera sin bortgångne make Lou Reeds dödsruna.

Det skriver musiksajten Stereogum, som även har publicerat Laurie Andersons ord i sin helhet. I texten, som riktar sig direkt till parets grannar i East Hampton, berättar hon hur hon och hennes make sett platsen som deras ”spirituella hem” under de senaste åren. Hon beskriver lyckan i att Lou Reed fick spendera sina sista dagar just där, ”lycklig och bländad av skönheten, styrkan och mjukheten i naturen”.

”Lou var en prins och en kämpe och jag vet att hans sånger om smärtan och skönheten i världen kommer fylla många människor med den otroliga glädje han kände inför livet”, skriver hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.