Känslorna exploderar bokstavligen när dansarna från bland annat Kongo, Mali och Gabon gestaltar ögonblick ur sina liv.
Ursinniga över att inte kunna uppnå sina konstnärliga drömmar i respektive hemland.
-Jag vill framför allt förmedla en känsla genom rörelser – vilket dans det än gäller är känslan det viktigaste, säger Anthony Egéa, koreograf.
– Vi skapade föreställningen tillsammans och tar upp aktuella ämnen – socialkulturella och politiska.
Upfinner hybrider
Koreografin är en blandning av amerikanska Crump, en slag protestdans mot polisbrutalitet – skapat efter Rodney King fallet och inhemska afrikanska dansstilar.
Typiskt för en koreograf som ständigt vill uppfinna nya hybrider för sitt kompani Revolution.
– Jag är en hiphop-dansare som upptäckte klassik jazz och modern dans. Som en forskare som upptäckt formeln för att skapa guld. En forskare som undersöker klassisk dans och hiphop för att upptäcka nåt nytt. Jag är en rörelseforskare, säger Anthony Egéa.
Utmanar klichéer
Rage är en 100 maskulin uppvissning. Men Anthoney Egea har tidigare också gjort föreställningar med en feministisk blick och slår hål på klichéer om feminitet.
Med Amazonas utmanade han tabun och pryderiet som påtvingas många flickor. Samtidigt som han ville ge den manliga normen inom hiphopen en rejäl känga.
– Det är en konstnärlig utveckling – men dansen speglar ändå poltiska och sociala frågor, till exempel kvinnosynen i Frankrike jämfört med den i Nordafrika, säger Anthony Egéa.
– Jag ville visa en friare kvinnobild. men det skedde naturligt. Jag låter mig ju alltid ledas av dansen. Men bakom allt det där finns ju en önskan om att ta ställning och visa en mer positiv vision om hur det skulle kunna vara.