Fugees-rapparen Pras Michél döms för penningtvätt

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen Pras Michél stod åtalad för tio olika brott, däribland penningtvätt. Nu är rättegången avslutad och han döms för samtliga brott, rapporterar Washington Post.

Michél riskerar upp mot 20 års fängelse.

Efter en tre veckor lång rättegång står det nu klart att den före detta Fugees-medlemmen ägnat sig åt bland annat penningtvätt och illegal lobbyverksamhet. Domen fastslår att brotten skett i samröre med en malaysisk affärsman som nu är på flykt. Bland annat ska Michél fått 20 miljoner dollar för att hjälpa affärsmannen att få ta en bild tillsammans med USA:s förre president Barack Obama.

Förskingrat miljardbelopp

Artisten åtalas även för att ha förskingrat miljardbelopp från den malaysiska staten som ska ha hamnat i Obamas omvalskampanj 2012 och i filmen ”The Wolf of Wall Street”. Pras själv har inte kommenterat utfallet.

Straffet är ännu inte fastställt, men brotten som artisten begått är av den kalibern att rapparen kan riskera upp till 20 års fängelse, skriver Washington Post.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.