Foto: TT

Gangnam Style petad från YouTube-tronen

Uppdaterad
Publicerad

Den sydkoreanske artisten Psys video till låten Gangnam Style är inte längre tidernas mest populära på YouTube. Istället har Wiz Khalifa och Charlie Puth knipit förstaplatsen med videon till låten See You Again.

Videon till Gangnam Style tronade med sina 2.147.483.647 visningar under de senaste två åren på förstaplatsen på YouTube, enligt BBC.

Från webbplatsens sida ledde Psys popularitet till och med till att man blev tvungen att skriva om koden för YouTubes räknare, då den tidigare inte klarade av att registrera fler än 2,1 miljarder visningar.

LÄS MER: Gangnam Style blir staty

Ny video på YouTube-tronen

Den sydkoreanske artisten har dock nu sett sig besegrad av duon Wiz Khalifa och Charlie Puth med videon till låten See you Again, som ingår i soundtracket till filmen Furious 7.

Videon till See you Again har i skrivande stund visats 2.895.373.709 gånger –  vilket innebär att den sammanlagda tiden för visningarna är 21.759 år, och med andra ord sträcker sig hela vägen tillbaka till den senaste istiden.

På tredje plats på listan över mest populära videor på YouTube ligger Justin Biebers låt Sorry med 2.63 miljarder visningar.

LÄS MER: Nordkorea hånar YouTube-succén

Psys låt med sin surrealistiska video handlar om den fashionabla stadsdelen Gangnam i Sydkoreas huvudstad Seoul, där invånarna handlar kläder på Chanel, kör dyra bilar och skickar sina barn till fina skolor.

LÄS MER: Gangnam Style slår YouTube-rekord

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.