Tillsammans med ett helt kvinnligt kreativt team har skådespelaren Emilia Clarke skapat serien ”MOM: Mother of madness. Foto: ETIENNE LAURENT/EPA/TT

”Game of thrones”-stjärnan släpper seriealbum

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Emilia Clarke, mest känd som Daenerys Targaryen i fantasyserien ”Game of thrones”, ska ge ut ett seriealbum. Huvudpersonen är en ensamstående mamma vars hemliga vapen är hennes mensperioder.

Redan i unga år blev Clarke varse att serietidningsbranschen var en värld av och för män. Hon började fantisera om hur en serietidning skulle se ut ur hennes perspektiv.

– Jag har gjort min research; 16 procent av serietidningsskaparna är kvinnor, 30 procent av karaktärerna är kvinnliga, medan ungefär hälften av köparna av serietidningslitteratur är kvinnor, säger Emilia Clarke till Variety.

”Mammor är superhjältar”

Tillsammans med ett helt kvinnligt kreativt team har hon nu skapat serien “MOM: Mother of madness” som handlar om Maya, en ensamstående mamma som upptäcker att hon under sin menstruationscykel har superkrafter.

– Idén kommer från det faktum att alla ensamstående mammor är superhjältar. Du behöver helt enkelt superkrafter för att klara av det, säger Clarke.

När det gäller menstruation menar skådespelaren att det är på tiden att vi normaliserar något som över hälften av världens befolkning upplever.

“MOM: Mother of madness” släpps i butik den 21 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.