Författaren George RR Martin är involverad i flera spinoff-projekt efter långköraren Game of thrones. Foto: Chris Pizzello

George RR Martin skriver kontrakt med HBO – ska jobba med GoT-spinoff

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta säsonger och 73 avsnitt med succéserien Game of thrones ingår George RR Martin, författaren till fantasyserien Sagan om is och eld, ett femårskontrakt med strömningstjänsten HBO för att utveckla nya berättelser i samma GoT-universum, rapporterar Hollywood reporter.

Långköraren Game of thrones kommer att expanderas ännu mer i framtiden. Det står klart efter att George RR Martin, författare till böckerna som serien bygger på, ingått ett femårskontrakt med strömningstjänsten HBO för att utveckla flera spinoff-projekt.

George RR Martin är involverad i fem nya projekt för HBO, som alla utspelar sig i samma universum som Game of thrones.

Fansen väntar på bokseriens slut

Bland de nya projekten finns House of the dragon – en serie i tio delar som utspelar sig 300 år före Game of thrones-serien. House of the dragon ska handla om Huset Targaryen, som en gång i tiden härskade över Westeros, och väntas ha premiär under 2022.

Bland skådespelarna klara för den nya serien märks Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Paddy Considine och Matt Smith.

Game of thrones är den serie som har vunnit flest Emmy-statyetter, 59 stycken. Men Sagan om is och eld-fansen väntar fortfarande på att George RR Martin ska skriva klart bokserien, något som de väntat på sedan 2011 då den senaste boken Drakarnas dans kom ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.