Foto: AP/HBO & TT

George RR Martin om säsongsfinalen: Böckerna kan sluta annorlunda

Publicerad

Tv-serien Game of thrones har nått sitt slut. Men kommer tv-slutet skilja sig från författaren George RR Martins framtida bokslut? Både ja och nej, svarar han på sin blogg.
– Det har varit en vild åktur, minst sagt, skriver han i blogginlägget om den resa som produktionen med tv-serien varit.

Drakar, drottningar och döden: Som de flesta av oss har stenkoll på har nu Game of thrones nu nått sitt slut som tv-serie. När författaren själv kommenterar saken är det med en melankolisk alien-ikon längst ned i inlägget och en hel del tacksägelser till såväl producenterna, David Benioff och D. B. Weiss, regissörerna, skådespelarna med flera.

George RR Martin beskriver i blogginlägget resan med tv-serien och att det fortfarande för honom är svårt att förstå att Game of thrones blev den kanonsuccé den blev.

”Ännu mindre trodde jag att jag  på något sätt skulle bli känd... och om sanningen ska fram, jag förstår fortfarande inte hur det hände”, skriver han.

Martin: Början på något nytt

George RR Martin skriver också om hur tv-seriens slut är en början: Inte minst för de övriga inblandade i produktionen. Men även för honom själv som producent för så väl spinoffer och andra projekt baserade på hans böcker. 

Och så förstås det egna fortsatta skrivandet på bokserien, vars sjätte bok, The winds of winter, dragit ut på tiden. Men den kommer bli klar, poängterar författaren ödmjukt. Även om han vanlig ordning inte svarar på när.

Ställer frågan alla undrar

Slutligen ställer George RR Martin till sig själv frågan alla undrar: Hur kommer bokserien sluta – kommer den skilja sig från tv-seriens slut? Och författaren svarar med det ”något” tvetydiga (om än inte särskilt förvånande):

”Ja. och nej. Och ja. Och nej. Och ja. Och nej. Och ja”

Därefter går han vidare till frågan vilket slut som kommer vara det ”riktiga”: Tv-seriens eller bokseriens?

”Hur låter det här: Jag skriver det. Du läser det. Sen kan alla tänka själva, och bråka om det på internet”, svarar författaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer