Glastonbury flyttar ut på nätet. Foto: TT

Glastonbury annonserar online-festival

Uppdaterad
Publicerad

Glastonbury ser kanske ut att bli av i år. Nästan i alla fall. Den 22 maj flyttar nämligen festivalen ut på nätet för endagsfestivalen Live at Worthy Farm.

I januari kom beskedet att den anrika Glastonburyfestivalen, som årligen lockar nästan 200 000 besökare, ställer in.

Men nu går arrangörerna ut med att man under en dag kommer att hålla en liknande festival online. Live at Worthy Farm går av stapeln den 22 maj och arrangeras på området där festivalen i vanliga fall äger rum.

”Hoppas kunna bringa en liten del av festivalen”

För att stötta Glastonburyfestivalen kommer artister som bland annat Coldplay, Damon Albarn, Haim och Idles att spela under en fem timmar lång livestream som, enligt arrangörerna, kan liknas med en oavbruten filmproduktion. Arrangörerna lovar också ett antal oannonserade överraskningsframträdanden.

Glastonburys arrangör Emily Eavis skriver i ett pressmeddelande att hon hoppas kunna skicka en liten del av festivalen till folks hem.

Live at Worthy Farm kommer hållas den 22 maj och sänds i Sverige klockan 20:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.