• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Programledaren för det populära programmet Nyhetsmorgon i TV4 dissade i en intervju SVT:s motsvarighet och kallade det tråkigt – men inte utan svar på tal. Se när SVT:s Morngonstudion ringer upp Steffo Törnquist för att reda ut saken. Foto: SVT/TT

Gliringen från TV4-konkurrenten: ”Toppen att ni är så tråkiga”

Uppdaterad
Publicerad

Är SVT:s morgonprogram Morgonstudion tråkigt och stelt? Ja, i alla fall om du frågar Steffo Törnquist som programleder Nyhetsmorgon i den konkurrerande kanalen TV4. I en intervju med Aftonbladet sa han att han har SVT:s tråkighet att tacka för programmets popularitet.

När Morgonstudion ringde upp Steffo sa han:

– Jag hatar er inte, det är toppen att ni är så tråkiga, med glimten i ögat.

TV4-programledaren Steffo Törnquist gav en diss till SVT:s morgonprogam i en intervju med Aftonbladet den 8 mars. När han får frågan om hemligheten bakom Nyhetsmorgons framgångar svarar han att tror att det beror på bristande konkurrens eftersom SVT:s motsvarighet är för tråkigt.

I Morgonstudion ringde SVT:s programledare upp Steffo Törnquist och frågade om det inte finns en fördel med att de två programmen skiljer sig åt eftersom det ger tittarna alternativ.

– Jo, det är perfekt med ett tråkigt och ett kul. Då vet de vad de ska välja.

Se konkurrenternas munhugg i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.