Golden Globe-värden Ricky Gervais Foto: Paul Drinkwater, AP, TT

Golden Globe-värden skämtade om Greta Thunberg

Uppdaterad
Publicerad

Stellan Skarsgård gjorde succé på Golden Globe-galan men han var inte första svensk att nämnas på galan. Galans värd, den brittiske komikern Ricky Gervais, inledde glitterfesten med en uppmaning till alla pristagare där han exemplifierade med svenska klimataktivisten Greta Thunberg.

– Om du vinner i kväll, använd inte ditt tacktal som en plattform för att hålla ett politiskt tal. Du är inte i någon som helst position att undervisa allmänheten om någonting. Du vet ingenting om den verkliga världen. De flesta av er tillbringade mindre tid i skolan än vad Greta Thunberg har gjort, sade Gervais, som under sina fyra tidigare tillfällen som värd har delat ut flera rallarsvingar mot Hollywood.

– Låt oss avsluta med en stor smäll, låt oss skratta åt oss själva sade Gervais som sin vana trogen sedan började häckla Hollywood-stjärnor.

Han gav en känga åt skådespelerskan Felicity Huffman som under fjolåret dömdes till fängelse för att ha betalat mutor för att försöka få in sitt barn på ett ansett amerikanskt college.

– Hon gjorde nummerplåtarna till min limousin, sade Gervais.

Även Leonardo DiCaprio och hans unga flickvänner fick en skopa.

– ”Once upon a time in Hollywood” var nästan tre timmar. Leonardo DiCaprio var på premiären och när den var slut var hans dejt för gammal för honom, sade Gervais.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.