• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Den rumänska filmen ”Bad luck banging or loony porn” handlar om konsekvenserna av en läckt hemmaporrvideo. Foto: Pressbilder

Göteborg filmfestival satsar på hemmaporr med munskydd

Uppdaterad
Publicerad

I dag drar Göteborg filmfestival i gång och för andra året i rad präglas festivalen av pandemin. Det märks inte bara i form av halvtomma biografer – utan också på bioduken.

Till skillnad från förra året blir det en fysisk filmfestival i år. 200 filmer kommer att visas på biografer runt om i staden. Många filmer visas också digitalt. På grund av restriktionerna blir det lite glest i biosalongerna. Coronapandemin går in på sitt tredje år och det har också börjat synas bland festivalfilmerna.

– Alla filmskapare som gör en film i dag måste välja. Ska man inkludera pandemin eller inte? Ska folk ha på sig munskydd eller inte? Det måste alla ta ställning till och där gör man olika val, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare för Göteborg filmfestival.

Ordning och pandemi

En av de mest prestigefyllda filmerna på festivalen vann guldbjörnen på filmfestivalen i Berlin förra året och innehåller både munskydd och hemmaporr.

– En av de viktigaste filmerna är Bad luck banging or looney porn. Den tar avstamp i pandemin och handlar om en lärarinna som är med om att det läcks en hemmavideo av pornografisk natur. Det är en film som både handlar om den som bryter mot ordningen och som tar sin form från ett pandemiskt samhälle.

I klippet berättar Jonas Holmberg om en festivalfilm där det kryllar av munskydd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.