Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Christofer Ahlqvist, chefredaktör på GP, berättar om nya satsningen på en redaktion i Stockholm. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Göteborgs-Posten startar redaktion i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgstidningen GP vill bli bättre på att bevaka riksfrågor och kommer därför att starta en redaktion i Stockholm, det meddelar tidningen i dag.

Stockholmsredaktionen kommer inledningsvis att bestå av tre reportrar som ska fokusera på nyheter, ekonomi och politik.

– Många göteborgare har GP som sin primära nyhetskälla och därför ska vi nu bli ännu bättre på att bevaka riksfrågor i allmänhet och riksfrågor med bäring för västsvenskar i synnerhet, säger chefredaktören Christofer Ahlqvist i GP.

Vidare skriver tidningen att det är tack vare gångna års framgångar, med bland annat nyanställningar och ett ökat antal prenumeranter, som gör att GP nu kan ta klivet in i huvudstaden.

Väst-Sveriges perspektiv saknas i riksmedierna

Anledningen till satsningen är enligt Christofer Ahlqvist att många västsvenska perspektiv saknas i rapporteringen i riksmedierna.

– Det finns ju många frågor som är viktiga för hela landet som händer i Göteborg, till exempel hamnen som är en stor del av vart vår exportindustri baseras, säger han.

Han menar att mycket av makten utgår ifrån Stockholm och därför vill de vara nära där besluten fattas.

– Vi får en bättre rapportering genom att ha en reporter på plats som till exempel direkt efter presskonferensen kan ställa frågor till Tegnell eller Carlsson och ställa de frågorna som folk bryr sig mycket om här i väst-Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer